Teksten voor papier en internet

Ik schrijf journalistieke stukken voor bladen en blogs en commerciële teksten voor folders en websites.

Portretten voor kwartaalblad Venster

[dg descriptions=”false” attachment_pg=”false” paginate=”true” fancy=”true” columns=”2″ ids=”438,159″]

Venster is het donateurstijdschrift van de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). De SOGK beheert monumentale kerken en synagoges in Gelderland. Als vaste tekstschrijver van het blad interview ik de vrijwilligers die evenementen organiseren in de kerkgebouwen. Met de opbrengsten betalen ze het dagelijks onderhoud. Voor een tweede rubriek doe ik verslag van succesvolle herbestemmingen of jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals het Heiligenbeeldenmuseum, Muziek in Buren of het Kamermuziek Festival tussen Maas en Waal.

[dg columns=”1″ ids=”502″]

Webteksten (SEO)

Tijdens het interview met de vrijwilligers die de trouwkapel in Bronkhorst runnen, heb ik meteen maar een balletje opgeworpen over hun website. Toestemming gekregen om de teksten aan te pakken. En besloten om twee webteksten zo te herschrijven, dat ze wat sneller gevonden worden als je googelt op:

Wil je meer SEO-teksten van me lezen? Neem dan gerust contact met me op en ik stuur ze je toe.

Folderteksten en brochures

Voor de Protestantse Gemeente te Wageningen (PGtW) schreef ik de teksten voor een flyer en heb ik een deel van de beeldredactie gedaan. Ook voor de kerken en de synagoge die de SOGK bezit, schrijf ik de folders die aan bezoekers meegegeven worden.

[dg columns=”1″ attachment_pg=”false” paginate=”true” ids=”504″]

Portretten voor Porem van Mokum

Porem van Mokum is Amsterdams voor ‘Gezicht van Amsterdam’. Professionele Amsterdamse beeldhouwers maken portretten van stadgenoten uit alle lagen van de bevolking, uit alle wijken en alle verschillende bevolkingsgroepen. Ik heb een paar full quote interviews voor bij die portretten geschreven. Twee ervan staan al online.

Chain Fa Chang geportretteerd door beeldhouwer Nelson Carrilho en - in woorden - door mijKort levensverhaal van Chain-Fa Chang (leerkracht basisonderwijs). In Porem van Mokum omdat: hij als jongerenwerker jongeren op meervoudige achterstandsgebieden (FKA randgroepjongeren) de goede kant op wist te trekken.

Badia Bentayeb geportretteerd door beeldhouwer Gadisha Bentayeb en - in woorden - door mijFull quote interview met Badia Bentayeb (Hoofd staf gemeentesecretaris Amsterdam). In het Porem van Mokum omdat: zij een lieve zus is en een heel betrokken gemeenteambtenaar.